Kermis Hoorn 2020 gaat in aangepaste vorm door!

Gepubliceerd op 7 juli 2020 om 15:37

De traditionele Hoornse kermis kan aangepast én met het opvolgen van de coronaregels dit jaar toch doorgaan. Deze vindt plaats van zaterdag 8 tot en met zondag 16 augustus, op het parkeerterrein van het Pelmolenpad.

 

Het college heeft, na onderzoek met de kermisexploitanten, de hulpdiensten en de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord ingestemd met een aangepaste kermis dit jaar. „We kunnen onze inwoners en kermisexploitanten tegemoet komen, maar moeten daarvoor wel grote aanpassingen doen in de opzet”, aldus burgemeester Jan Nieuwenburg. „We vragen bezoekers de huisregels te volgen en hun verantwoordelijkheid te pakken om afstand te houden. Alleen dan kan iedereen genieten van deze toch wel bijzondere kermis dit jaar.”

De kermis wordt door corona duidelijk anders: deze is kleiner, alcoholvrij en er komt een verplichte looproute langs de attracties. Het terrein wordt omhekt en het kermisteam houdt, met behulp van handhavers, in de gaten of het niet te druk wordt en of iedereen zich aan de regels houdt. Die informatie wordt aan bezoekers via onder meer een app en matrixborden gedeeld. Jongeren tot en met 18 jaar krijgen bij de ingang een bandje, omdat de anderhalvemeterregel niet voor hun geldt.

Met behulp van een stoplichtensysteem kunnen bezoekers vooraf of onderweg zien wat de actuele drukte is en zo besluiten om wel of niet te komen.

De kermis sluit doordeweeks en zondags om 23 uur en op vrijdag en zaterdag om 24 uur. Als mensen zich niet aan de regels houden, gaat het terrein (deels) dicht.

Attracties

Het kermisteam maakt later bekend welke attracties er komen. Fatina van het Kaar: „We gaan, nu de maatregelen vastgesteld zijn, aan de slag met de invulling. Er zal maximaal plek zijn voor 50 attracties. Wel is duidelijk dat er geen botsauto’s komen.

Lappendag gaat dit jaar niet door.

 

Tips? redactie@kermisinnederland.nl

Bron: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200707_11057815/kermis-hoorn-2020-gaat-in-aangepaste-vorm-door-kleiner-alcoholvrij-en-met-verplichte-looproute?fbclid=IwAR1d6q_oNY7yvULncy2h4hEnAj1JmOYvC9xm-7HfAftvkeZdMqxTDS2fZc8&utm_source=www.facebook.com&utm_medium=referral&utm_content=/


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.